Mikko Lindström on Co-Engineeringin uusi Etelä-Suomen liiketoimintavastaava: ”Tavoittelemme vahvaa kasvua”

Mikko Lindström aloitti 13.3. Co-Engineeringin Etelä-Suomen liiketoimintavastaavana. Tehtävässään Lindström luotsaa kasvavaa Co-Engineeringin Etelä-Suomen tiimiä ja vastaa alueen liiketoiminnasta. Co-Engineeringin kasvupotentiaali on yksi Lindströmiä yritykseen houkutelleista asioista.

– Olemme ehtineet vasta raapaista pintaa, mutta huomanneet jo, että Co-Engineeringin tarjoamalle ulkoistetulle suunnitteluosaamiselle on Etelä-Suomessa kysyntää. Tavoittelemme vahvaa kasvua niin yksikkömme sisällä kuin koko yrityksenkin tasolla. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa Co-Engineeringin henkilöstömäärä. Pääkaupunkiseutu näyttelee siinä tärkeää roolia etenkin orgaanisen kasvun näkökulmasta.

Vahva rekrytointitausta tarjoaa uutta näkemystä prosesseihin

Sähkö- ja tietoliikennetekniikan insinööriksi aikoinaan kouluttautunut Lindström siirtyi Co-Engineeringille Etteplanilta, jossa hän työskenteli ensin tiiminvetäjänä, sitten osastonjohtajana, yksikönpäällikkönä ja lopulta Vice Presidentin roolissa. Lindström kasvatti Etteplanilla yli 100 hengen organisaation. Hän toimi Etteplan-uransa alkuaikoina myös konsulttina 1,5 vuoden ajan.

– Olen saanut todella hyvän opin suunnittelualihankintaan ja -konsultointiin teollisuusasiakkaiden ympäristössä. Nyt Co-Engineeringillä pääsen hyödyntämään osaamistani hieman eri toimi- ja suunnittelualoilla. On ollut hienoa päästä työskentelemään uusiutuvien energiamuotojen parissa. Se on myös yksi asioista, jotka vetivät minua Co-Engineeringille.

Vahvan tiimin Etteplanilla kasvattanut Lindström tuo Co-Engineeringille erityisesti rekrytointiosaamistaan. Tiimien kasvattaminen vaatii kovan työn lisäksi myös ajattelua ja organisointia. Uudessa roolissaan Lindström pääsee vaikuttamaan Co-Engineeringin prosesseihin ja tuomaan niihin uutta näkemystä vahvaan kokemukseensa pohjaten.

– Co-Engineering on suunnittelutoimisto, jossa palvelun tuottavat ihmiset. Sopivien tekijöiden löytäminen ja heistä kiinni pitäminen on tärkeää. On myös oltava ymmärrystä siitä, millaiset henkilöt sopivat konsulteiksi. Konsulttimaailmassa tekninen osaaminen ei välttämättä riitä, vaan on omattava myös hyvät vuorovaikutustaidot sekä paineen- ja muutostensietokykyä.

Suunnittelijoilla vaikutusvaltaa omaan työnkuvaansa

Lindström aikoo Etelä-Suomen toimintaa kasvattaessaan korostaa suunnittelijoiden vaikutusvaltaa oman työnkuvansa muodostamiseen. Co-Engineeringillä suunnittelijan omat mielenkiinnon kohteet otetaan huomioon. Suunnittelijoille pyritään löytämään projekteja, joissa he pääsevät työskentelemään itselleen merkityksellisten ja mielenkiintoisten asioiden parissa. Tällainen asia voi olla esimerkiksi uusiutuva energia.

– Suunnittelijoiden vaikutusvallan korostaminen tulee olemaan osa tulevan vuoden toimintaamme. Koen, että erotumme tässä asiassa muista alan työnantajista.

Kasvun lisäksi Lindström näkee Co-Engineeringin tulevaisuudessa uusia tuulia. Co-Engineering ottaa koko ajan merkittävämpää jalansijaa aurinko- ja tuulivoima-alojen suunnittelu-, asiantuntija- ja käyttöönottopalveluiden tuottajana. – Energia-alalla tapahtuu koko ajan kehitystä etenkin uusiutuvien energiamuotojen suhteen. On tärkeää olla mukana tulevaisuuden suuntauksissa ja tarjota asiakkaillemme jatkossakin niitä palveluja, jotka palvelevat parhaiten heidän tarpeitaan.