Suunnitteluosaaminen

Sähkö- ja automaatio­suunnittelu

Sähkösuunnittelussa teemme suunnittelua eri teollisuuden sektoreille, kuten paperi- ja selluteollisuudelle, sähköasemiin, teollisuuslaitoksiin ja marine-projekteihin.

Suunnittelemme Alle 1000 V:n pienjännite, alle 66 kV:n keskijännite sekä yli 66kV:n suurjännitejärjestelmiä. Suunnittelussamme määritellään sähköjärjestelmän komponentit ja niiden toiminta.  Suunnittelu kattaa sähköjärjestelmän, jossa kaapeloinnit, kytkennät ja sähkölaitteet toimivat turvallisesti. Osaamiseemme kuuluu myös relesuojausten suunnittelu sekä releiden toiminnan suojavaatimusten tarkastelu, jonka tarkoituksena on suojata sähköjärjestelmää ylijännitteiltä ja vahingoilta.  

Automaatiosuunnittelussa pystymme tuottamaan ohjelmoitavien logiikoiden ohjelmistosuunnittelua, laitos- ja prosessiautomaatiota sekä moottori- ja voimala-automaatiosuunnittelua. Näiden lisäksi teemme myös valvomosuunnittelua.

Mies suojakypärässä ja keltaisessa huomiotakissa seisoo voimalaitoksen edessä ja käy läpi tablettiaan.
Kaksi miestä istuu työpöydän ääressä tietokoneen äärellä.

Instrumentointisuunnittelu on osana suunnittelupalveluamme, esimerkiksi voimaloiden venttiileiden, antureiden ja mittauspisteiden sähkösuunnittelu.
Suunnitteluosaamisemme kattaa myös Teollisuuden rakennussähkö- ja valaistussuunnittelun käsittäen tuotantolaitosten sähkösuunnitteluun.

Sähköverkon asiantuntijapalvelut kuten sähköverkkojen simulointi- ja laskentapalvelut, voimalaitosten VJV-prosessit ja VJV-mallinnukset tuotetaan osaavien asiantuntijoiden ja ajan tasalla olevien simulointiohjelmistojen avulla.

Suunnittelu­osaamisemme:

  • Sähkösuunnittelu teollisuuden eri sektoreille
  • Relesuojausten suunnittelu
  • Releiden toiminnan suojavaatimusten tarkastelu
  • Automaatiosuunnittelu
  • Instrumentointisuunnittelu
  • Teollisuuden rakennussähkö- ja valaistussuunnittelu
  • Sähköverkon asiantuntijapalvelut
E elementti faktalaatikko
CoE kuvitus