William Rönnqvistin nopea uranousu CoE Groupilla

William Rönnqvistin CoE Group -uran alkua värittivät odottamattomat haasteet, mutta hän onnistui kääntämään vaikeudet voitoiksi. Rönnqvistin rooli tuotantolinjan uudelleenrakentamisprojektissa on sittemmin avannut ovia myös uusille mahdollisuuksille ja vastuunotolle.

Opinnäytetyöstä teollisuuden innovaatioon

Vuonna 2022 ammattikorkeakoulu Noviasta valmistunut Rönnqvist teki opinnäytetyönsä Novafloor Oy:lle. Opinnäytetyön alkuperäinen päätarkoitus oli suunnitella Novafloorille tuotantolinjan optimointi. Opinnäytetyön suunnan muutti kuitenkin Novafloorilla yllättäen sattunut tulipalo, jonka myötä tuotantolinjan optimointi muuttuikin kokonaan uuden linjaston suunnitteluksi. Tapahtuman myötä Rönnqvist aloitti yhteistyön CoE Groupin kanssa, mikä osoittautui käännekohdaksi hänen urallaan.

Uuden tuotantolinjan suunnittelussa esiin nousi Rönnqvistin kyky käsitellä eteen tulleita vastoinkäymisiä ja toimia innovatiivisesti myös paineen alaisena. Kokemuksesta tuli hänen uransa kulmakivi – Rönnqvist rekrytoitiin CoE Groupille, jossa hän alkoi jalostaa koneinsinöörin taitoja mm. automaation parissa.

Menestys rakennetaan tiimityöllä ja luottamuksella

CoE Groupilla mekaniikkasuunnittelijana toimiva Rönnqvist työskentelee pääasiassa automaatiotiiminsä kanssa ja tekee yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Rönnqvistin uraa CoE Groupilla eivät leimaa ainoastaan hänen harjaannuttamansa tekniset taidot, vaan myös häneen kohdistettu luottamus. Rönnqvistin mukaan esihenkilöiden toiminta on ollut selkeää, rehellistä ja suoraviivaista. He ovat luoneet ilmapiirin, jossa työntekijöiden hyvinvointi on etusijalla.

”Olin alusta alkaen aktiivisesti mukana suunnittelutyössä, ja ideani otettiin joka kerta vakavasti. Siksi tunsin heti olevani olennainen osa tiimiä. Osallisuuden tunne ja minulle annettu vastuu eivät ainoastaan muovanneet ammatillisia kykyjäni, vaan myös sitä, miten sitoutunut olen henkilökohtaisella tasolla projekteihini”, Rönnqvist kertoo.

Joustavat käytännöt laajentavat näköalaa

Rönnqvist arvostaa suuresti työympäristönsä joustavuutta. Kun pääsee aikatauluttamaan oman kalenterinsa, tuottavuus ja työtyytyväisyys lisääntyvät.

Kaksi viime vuotta CoE:llä ovat tarjonneet Rönnqvistille monipuolisen valikoiman haastavia tehtäviä, joiden myötä hänen asiatuntemuksensa on laajentunut poikkeuksellisen varhaisessa uran vaiheessa. Hänen matkansa on ainutlaatuinen sekoitus insinööritaitoa ja yhteistyöllä saavutettua menestystä. Tulevaisuudessa Rönnqvist unelmoi tuotekehitykseen osallistumisesta esimerkiksi ajoneuvo- tai liikennesektorilla.

”Nyt rakentamani perusta valmistaa minut projekteihin, joissa vaaditaan vielä enemmän erikoisammattitaitoa. Vankka perusta avaa myös ovia erilaisille mahdollisuuksille insinöörikentällä. Se, että olen saanut olla mukana projektien koko elinkaaressa aina konseptisuunnittelusta lopulliseen asennukseen asti, sekä se, että olen saanut todistaa omien suunnitelmieni heräävän eloon, on erittäin arvokasta kaltaiselleni nuorelle insinöörille”, Rönnqvist päättää.


 [MA1]Linkki: https://www.erikoisparketti.fi/