Nainen ajohaalarissa poseeraa itsevarmasti kädet puuskassa.

Co-Engineeringin viestintäpäällikkö Riikka Hokkasen ammattitaidossa yhdistyvät tekninen osaaminen ja viestinnän tuntemus

Riikka Hokkanen on toiminut maaliskuusta lähtien Co-Engineeringillä viestintäpäällikön ja HR-assistentin roolissa. Hokkasen valttikortti Co-Engineeringillä on yhdistelmä teknistä osaamista sekä markkinoinnin ja viestinnän tuntemusta: Hokkanen on koulutukseltaan elektroniikkainsinööri ja kauppatieteiden maisteri. Pääaineenaan tietojärjestelmätieteitä opiskellut Hokkanen suuntautui opinnoissaan tietoyhteiskuntaan, viestintään ja liiketoimintaan. Sivuaineenaan hän opiskeli markkinointia.

”Olen tehnyt työurallani isoissa kansainvälisissä yrityksissä muun muassa tuotetiedon hallintaa sekä huolto- ja varaosainsinöörin töitä, mutta myös markkinointiin liittyviä tehtäviä. Lisäksi olen ralliharrastukseni kautta tehnyt tiedottamista ja esimerkiksi kirjoittanut lehtiartikkeleita useiden vuosien ajan. Minulla on sanalliseen ilmaisuun aika luontainen taipumus. Työn tarjoama tilaisuus yhdistää tämä taipumus tekniseen taustaani oli niin mielenkiintoinen, että en voinut jättää sitä käyttämättä.”

Vihreän siirtymän edistäminen kiinnostaa työnhakijoita

Hokkasen työtehtäviin kuuluu erilaisia tiedottamisen, viestinnän ja henkilöstöhallinnon tehtäviä. Päivät ovat vaihtelevia ja sisältävät runsaasti uusien asioiden opettelua. Tiukoissa aikatauluissa Hokkanen hyödyntää järjestelmällisyyttään ja hyviä kommunikaatiotaitojaan.

”Minulla on koko ajan uutta opeteltavaa, mikä tuo työhön myönteistä haastetta. Co-Engineering on myös yrityksenä sellainen, että meillä on rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin ja kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin.”

Myös henkilöstöhallinnon tehtäviä Co-Engineeringillä hoitava Hokkanen on päässyt seuraamaan eturivistä, mitä työnhakijat tällä hetkellä toivovat työnantajaltaan ja työpaikaltaan. Avaintekijä tämän päivän työntekijöille on joustavuus: hakijat toivovat etätyömahdollisuuksia ja myös tilaisuutta vaihtaa työtehtäviä talon sisällä.

”Meillä on aika kevyt organisaatio, mikä tuo tullessaan hakijoiden kaipaamaa joustovaraa. Arvoasioista hakijoiden toiveissa nousee kärkisijoille vihreään siirtymään liittyvät toimenpiteet. Ihmisille on tärkeää olla mukana tekemässä heille merkityksellisiä asioita, ja meillä se on esimerkiksi vihreän siirtymän osalta mahdollista.”

Joustokyky, nopeus ja asiantuntijuus johtavat menestyksekkääseen tulevaisuuteen

Muutaman kuukauden Co-Engineeringillä työskennellyt Hokkanen kokee sopeutuneensa joukkoon hyvin. Etätyöskentelyyn tottunut Hokkanen tekee töitä Jyväskylästä käsin, ja vierailee silloin tällöin Vaasan ja Tampereen toimipisteillä. Hän on nopeasti huomannut yrityksessä vallitsevan myönteisen hengen ja välittömyyden.

”Minut on otettu hyvin vastaan ja odotan innolla tulevaisuuttani Co-Engineeringillä. On kiinnostavaa seurata ja oman työni kautta myös edistää sitä, millaiseksi yritys tulevina vuosina kasvaa. Co-Engineeringillä on siihen tarvittavaa joustokykyä, nopeutta ja asiantuntijuutta. Meillä on lisäksi hyvä maine ja konkreettista näyttöä osaamisestamme ja onnistumisistamme. Näiden ominaisuuksien ansiosta tulevaisuus on meille avoin.”