Novafloorin monivaiheinen pintakäsittelyprosessi toimii saumattomasti CoE Groupin suunnittelemalla automaattilinjastolla

Merkittävä osa vaasalaisen lattiapäällysteiden valmistaja, myyjä ja toimittaja Novafloorin liiketoiminnasta koostuu omien tuotteiden pintakäsittelystä. Kun yrityksen pintakäsittelylinjaston automaatio-ohjelmistossa alkoi muutama vuosi sitten ilmetä ongelmia, jatkuvista selvitystöistä koitui nopeasti haittaa tuotannolle. Novafloor otti yhteyttä CoE Groupiin, jonka tekemien ohjelmistomuutosten jälkeen linjasto toimi jälleen odotetulla tavalla.

Ilo toimivasta linjastosta jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Vuonna 2022 yrityksen tuotantotilat, uusittu linjasto mukanaan, tuhoutuivat tulipalossa.

”Tulipalon jälkeen aloimme miettiä uutta linjastotoimittajaa. Vanhan linjaston muutostöiden aikana olimme olleet todella tyytyväisiä CoE Groupin ammattitaitoon ja yhteistyömme sujuvuuteen. Tämän luottamuksen ja CoE Groupille vanhasta linjastosta karttuneen tietotaidon myötä emme edes kilpailuttaneet eri toimittajia, vaan lähdimme tiedustelemaan uutta linjastoa suoraan heiltä”, kertoo Jarmo Myllymäki, toinen Novafloorin perustajista.

Monivaiheisesta ja hienovaraisesta prosessista automaattinen, sujuva kokonaisuus

Coe Group oli vastuussa uuden pintakäsittelylinjaston layout-suunnittelusta, mekaniikkasuunnittelusta, sähkösuunnittelusta sekä automaatiosuunnittelusta. Toimivan linjaston suunnittelun perustana olivat molempien yritysten asiantuntemus sekä kokemukset vanhan linjaston toiminnasta ja sen haasteista. Uniikin linjaston suunnittelussa tehtiin optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi aivan uusiakin ratkaisuja.

Myllymäen mukaan CoE Groupin osaaminen nousi esiin erityisesti ison kokonaisuuden haltuunotossa. Useita eri laitteita ja moniportaisia työvaiheita käsittävässä linjastossa robotti poimii laudat kuljettimille ja erottelee ne. Tämän jälkeen laudat ohjataan yksitellen värjäyslinjalle, jossa ne käsitellään useilla eri menetelmillä. Lopuksi toinen robotti nostaa valmiit laudat lavalle pakkausta varten. Teknisesti monimutkaisessa linjastossa on siis useita toimintoja, laitteita, koneita ja liikkuvia osia, joiden on sulauduttava saumattomasti yhteen. Linjaston suunnittelussa on myös otettu huomioon mahdolliset ongelmatilanteet sekä se, miten linja saadaan näissä tilanteissa hallintaan ilman vahinkoja.

”Linjastoa voisi verrata tiiviiseen autoletkaan. Voi kuvitella mitä tapahtuu, jos ensimmäinen auto tekee hätäjarrutuksen. Linjastolla toteutettava pintakäsittely on hienovarainen, tarkka ja monivaiheinen prosessi, jossa ei saa tulla minkäänlaisia katkoja tai häiriöitä. CoE Groupin osaaminen on siis tullut erityisesti esiin tämän ison kokonaisuuden toimivaksi saamisessa, kuljettimen toiminnassa ja ohjelmoinnissa, mekaniikkapuoltakaan unohtamatta.”

CoE Group tärkeä strateginen kumppani

Myllymäki on tyytyväinen uuden linjaston toimintaan. Käyttöönoton jälkeen yksityiskohtia on odotetusti hiottu vastaamaan entistä paremmin Novafloorin tarpeisiin. Myllymäki on tyytyväinen kehittävään otteeseen sekä yhteydenpitoon niin prosessin aikana kuin sen jälkeenkin.

”Strategisesti valitut, luotettavat ja osaavat kumppanit liiketoiminnan eri osa-alueilla ovat yritystoiminnan menestyksen kannalta elintärkeitä. CoE Group on meille tällainen kumppani.”

Novafloor on vaasalainen yritys, joka valmistaa, maahantuo ja myy lattiapäällysteitä. Oman tuotemerkin lisäksi Novafloorin tuotevalikoimaan kuuluvat saksalaiset parketit, lankut, laminaatit ja vinyylit. Novafloorin oman tuotemerkin parkettien rungot pintakäsitellään yrityksen omissa tuotantotiloissa. Novafloor on perustettu vuonna 2007, ja se työllistää 20 henkilöä.

Tutustu Novaflooriin täällä

Lue lisää tarjoamistamme asiantuntijapalveluista!

Sähkö- ja automaatiosuunnittelu

Kone- ja laitesuunnittelu

Projektinhoito