CoE Groupin Etelä-Suomen yksikön moderni työskentelymalli edistää vastuullisuutta ja työhyvinvointia

CoE Group on jo pitkään edistänyt kestävää kehitystä tarjoamalla vastuullisia asiantuntijapalveluita uusiutuvan energian tuotannon tarpeisiin. Palvelutarjonnan ja asiakasprojektien lisäksi CoE Group tekee jatkuvasti omassa sisäisessä toiminnassaan kestävää kehitystä edistäviä valintoja. Valinnoissa on kyse myös työskentelytapoihin liittyvästä ympäristövastuusta: CoE Group tarjoaa henkilöstölle muun muassa polkupyöräedun sekä Epassi Flexin, joka mahdollistaa julkisen liikenteen hyödyntämisen työmatkoissa.

Yksi konkreettisista vastuullisuustoimista on CoE Groupin Etelä-Suomen yksikön moderni työskentelymalli. Yksiköllä ei ole omia toimistotiloja, vaan se käyttää päivittäisenä työskentelytilanaan Helsingin Ruskeasuolla sijaitsevaa VALO Hotel & Work -toimistohotellia. VALOn Work-konseptiin kuuluu erilaisia, asiakkaan käyttötarpeeseen mukautuvia yhteistyöskentelytiloja sekä hotellihuoneita, jotka muuntautuvat päiväsaikaan työhuoneiksi. CoE Groupin liiketoimintayksikön johtaja Mikko Lindströmin mukaan ratkaisuun on päädytty sen joustavuuden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi.

”Tämä on meille vastuullisuuskysymys. Teemme paljon töitä asiakaskohteissa, minkä lisäksi erilaiset etä- ja hybridityöskentelyn mallit ovat koko ajan yleistymässä. Ei ole järkevää vuokrata omia lämmitettyjä ja ylläpidettyjä toimistotiloja, jotka eivät sitten olisi täydellä käyttöasteella. VALO sijaitsee lisäksi erinomaisen hyvien yhteyksien varrella, minkä vuoksi meillä on mahdollisuus hyödyntää julkista liikennettä siirtymiin.”

Malli edistää henkilöstön hyvinvointia

Ympäristöön liittyvän vastuullisuuden lisäksi moderni työskentelymalli tukee myös henkilöstön hyvinvointiin liittyvää vastuuta. Toimistohotellimallin valitsemalla työnantajat varmistavat, että työkyvyn ylläpitoon liittyvät toiminnot ovat henkilöstölle lähellä ja saatavilla. VALOssa työpäiviin sisältyy kokonainen wellness-alue, jossa on muun muassa sauna, kuntosali ja erilaisia altaita. Näin työpäivän yhteydessä voi tehdä kuntosalitreenin tai pulahtaa porealtaaseen.

”Meillä on Work-asiakkaina monien eri alojen ja kokoluokkien yrityksiä, mutta heitä kaikkia yhdistää yksi asia: tietynlainen uuden ajan ajattelutapa ja moderni suhtautuminen työelämään ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin, sekä tietenkin halu tehdä työtä mahdollisimman kestävällä ja tehokkaalla tavalla”, kertoo VALO Hotel & Workin markkinointipäällikkö Joel Hirviniemi.

Asiakkaan hiilijalanjälki vain 2,95 kg vuodessa

Hirviniemen mukaan VALO Hotel & Workin konseptin takana oleva kantava ajatus on seuraava: vähentää siirtymisiä hotellien ja toimistotilojen välillä sekä hyödyntää rakennuksia monipuolisemmin ja kokonaisvaltaisemmin. VALO Hotel & Workin toiminnan ytimessä ovat laaja-alaiset vastuullisuustoimet, jotka näkyvät asiakkaiden hiilijalanjäljessä. Vuonna 2022 hiilijalanjälki oli vain 2,95 kg / asiakas.

VALOssa työskentely ja majoittuminen tapahtuu täysin vihreällä sähköllä, ja sekä energian- että vedenkulutusta rajoitetaan erilaisin toimin. Peseytymiseen on tarjolla ympäristöystävällistä, kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Asiakkaat työskentelevät ja nukkuvat pääosin kotimaisissa, matalan hiilijalanjäljen materiaaleista valmistetuissa kalusteissa. Lounaalla taas voi piipahtaa toimistohotellin kotimaista luomutuotantoa suosivassa ravintolassa.

”Olemme valintojemme kautta tuoneet vastuullisuuden osaksi asiakkaidemme päivittäisiä toimintoja.”

Lue lisää VALO Hotel & Workin vastuullisuustoimista

Tutustu CoE Groupin energiantuotannon palveluihin!