Insinöörin opinnäytetyö valmistui töiden ohessa

Mikko etsi insinööriopintojensa loppusuoralla opinnäytetyötä varten yritystä, jossa pääsisi opinnäytetyön ohella kiinni alan töihin. Tavoitteena oli valmistua aikataulussa ja saada koulutusta vastaava työpaikka.

—Olin lähetellyt jo useampia sähköposteja eri yrityksiin, mutta mitään sopivaa paikkaa ei ollut löytynyt. Co-Engineeringistä sain kuulla kaveriltani ja päätinkin soittaa suoraan toimitusjohtaja Sami Kiviojalle. Puhelu sujui hyvin ja sen jälkeen kaikki kävikin nopeasti. Aloitin opinnäytetyöni tekemisen Co-Engineeringillä jo muutaman viikon kuluttua, Mikko kertoo.

Mikko vinkkaakin harjoittelupaikkoja tai opinnäytetyöpaikkaa hakevia opiskelijoita tarttumaan reippaasti puhelimeen sähköpostien lähettämisen lisäksi.  

— Se, että joku ei vastaa sähköpostiin, ei tarkoita sitä, että yrityksessä ei oltaisi hänestä kiinnostuneita. Puhelimeen tarttumalla pääsee ohituskaistalle ja suoraan asiaan. On nopeampaa hoitaa asia puhelimella heti, kuin jäädä epätietoisena odottelemaan vastausta, jota ei pahimmassa tapauksessa kuulu koskaan.

Insinöörille heti töitä valmistumisen jälkeen

Työllistyminen opinnäytetyön jälkeen on valmistuville insinööreille tärkeä juttu. Koulussa opittua teoriaa halutaan päästä soveltamaan käytäntöön mahdollisimman pian.  Opinnäytetyö halutaankin tehdä yrityksessä, jossa on mahdollisuus työllistyä heti valmistumisen jälkeen.

—Minulla ei ole intressiä vaihdella firmoja, vaan haluan työpaikan, jossa saan kerryttää kokemusta pitkäjänteisesti. On yrityksiä, jotka tarjoavat opinnäytetyölle paikkaa, mutta sen jälkeen ei luvata varmuudella töitä. Co-Engineeringille houkutteli kuukausipalkkainen työ valmistumisen jälkeen.

Palkkaa ja työsuhde-etuja

Mikon kokemukset työn ja opinnäytetyön yhdistämisestä Co-Engineeringillä ovat erittäin positiiviset. Valmistumiseenkin yrityksessä oli omat ”porkkanansa”

—On hyvä asia, että lopputyötä tehdessä pystyy ansaitsemaan rahaa, joka on totta kai jokaiselle opintojen loppuvaiheessa olevalle henkilölle tärkeä juttu. Valmistumisesta luvattu bonus houkutteli puolestaan saattamaan opinnot mahdollisimman nopeassa tahdissa loppuun – mahdollisimman hyvällä arvosanalla.

Työsuhde-etuja Mikko luettelee heti useita: hyvät työntekoon tarvittavat laitteet, lounasetu, E-passi ja erilaiset tyky-tapahtumat sekä pienet muistamiset lahjakorttien muodossa. —Työsuhde-edut ovat yksi palkan lisä, mutta edut kertovat myös siitä, että työnantaja on kiinnostunut meistä.