Ihmisläheinen insinööritoimisto suunnittelee suuren asiantuntijajoukon voimin

CoE Group on tehnyt viimeisen kahden vuoden aikana yritysostoja, jotka ovat kasvattaneet yrityksen kokoa 50 henkilöllä. Vuonna 2022 Co-Engineering Oy hankki insinööritoimisto Anteplan Oy:n koko osakekannan. Lisäksi vuonna 2023 insinööritoimisto Kotka Automation Oy siirtyi CoE Groupin omistukseen. Kasvua tehdään määrätietoisesti rekrytointien ja yritysostojen muodossa ja yrityksen sisäisiä toimintoja kehitetään samassa tahdissa.

—Tavoitteenamme on olla keskisuuri suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka palvelee asiakkaita ihmisläheisesti ja yhtä joustavasti kuin pienempi toimija. Ketteryys saadaan aikaan matalalla hierarkialla ja järkevällä vastuun ja vapauden jakamisella, jota olemme toteuttaneet toiminnassamme yrityksen perustamisesta lähtien. Pidämme myös huolen siitä, että yrityksen koko pysyy hallittuna. Tällä hetkellä meillä on töissä 140 työntekijää ja tähtäimessämme on tuplata tämä henkilöstömäärä. Teemme suunnitelmallista työtä sen eteen, että kasvussa myös sisäiset toiminnot kehittyvät samaa tahtia, CoE Groupin tj. Sami Kivioja kertoo.

Toimitusjohtajan rooli muuttuu organisaation kasvaessa

Kasvuvaiheessa yrityksen sisäisiä toimintoja joudutaan väistämättä kehittämään ja muuttamaan. CoE Groupilla kehitystyötä on tehty tasaisesti liiketoiminnan eri osa-alueilla. Liiketoimintayksiköihin  on palkattu omat vastuuhenkilöt, raportointijärjestelmää on kehitetty ja rekrytointia tehdään säännöllisesti useamman henkilön voimin. Myös toimitusjohtajan rooli on muuttunut.

—Yrityksen kasvaessa myös toimitusjohtajan roolissa pääsee kasvamaan. Organisaation paisuessa ei voi enää vastata yksin kaikesta, vaan töiden ja vastuiden jakaminen on välttämätöntä. On kuitenkin huojentavaa, kun mukana on tiimi, johon voi luottaa. Järjestelmällinen ja tavoitteellinen hallitustyö vie yritystä sitkeästi haluttuun suuntaan ja pitää myös oman fokuksen oikeissa asioissa.

CoE Groupin henkilöstömäärä on kasvanut yritysostojen ja rekrytointien toimesta. Kivioja on erittäin tyytyväinen hakijoiden tasoon.

—Käymme jatkuvasti läpi avoimia hakemuksia normaalin rekrytoinnin lisäksi ja on hienoa todeta, että hakemusten taso on todella kova. Se on selkeä indikaatio siitä, että yrityksemme arvot, tekeminen ja tavoitteet koetaan mielenkiintoiseksi ja yrityksen brändiin uskotaan.

Kasvua Suomen lisäksi Pohjoismaihin

CoE Groupilla on toimipisteitä Suomessa jo 9 paikkakunnalla. Ruotsin toimipiste on ollut toiminnassa jo vuodesta 2017 lähtien. Tulevaisuuden suunnitelmissa tähtäimessä on laajentaa toimintaa suuremmalle alueelle Pohjoismaissa.

—Totta kai haemme omaa jalansijaamme myös pohjoismaisilla markkinoilla. Toiminnassamme heijastuvat pohjoismaiset vastuullisuuteen liittyvät arvot ja olemme olleet tekemässä ratkaisuja uusiutuvan energian tarpeisiin jo usean vuoden ajan. Olemme valmiita tarjoamaan monipuolista suunnittelupalvelua ja käytännön osaamista laajasti erilaisiin pohjoismaisiin tarpeisiin. Kasvun myötä resurssimme ovat sillä tasolla, että toimitusvarmuus pystytään pitämään vaativaa ja monipuolista erityisosaamista vaativissa projekteissa. Kykenemme ottamaan haltuun isoja osa-alueita ja tarjoamaan suunnitteluprojekteja, joissa voi olla mukana niin  sähkö- ja automaatio kuin  kone- ja laitepuolen suunnittelua.