Mies katsoo hymyillen kameraan

ABB Energy Industry: ”CoE Group tuntee liiketoimintamme ja asiakaskuntamme vaatimukset”

CoE Group on jo yli 10 vuoden ajan tarjonnut ABB Energy Industryn Suomen-yksikölle sähkö- ja automaatiosuunnittelu– sekä projektinhoitopalveluita. Pääasiassa Vaasassa toimivan Suomen-yksikön keskeistä osaamisaluetta on projektointi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Myyntijohtaja Jouko Eskon mukaan menestyksekkään projektiliiketoiminnan edellytys on, että kukin projekti toteutetaan sen yksilöllisiin vaatimuksiin vastaavalla ammattitaidolla.

”Tiettyyn projektiin sopivan osaamisen löytäminen ei ole yksinkertaista ja voi viedä yritykseltä merkittävästi aikaa ja resursseja. Vuosia kestäneen yhteistyömme aikana olemme todenneet, että CoE Groupilla on kyvykkyyttä tarjota palveluita, jotka sopivat juuri meidän tarpeeseemme.”

Ammattitaitoinen ja joustava insinööritoimisto

Energy Industry toteuttaa projekteja energiateollisuudelle esimerkiksi voimalaitoksiin sekä ratkaisuja puhtaan energiasiirtymän tarpeisiin. CoE Groupin palveluita ABB hyödyntää projektien jokaisessa vaiheessa, aina suunnittelusta käyttöönottoon ja testaukseen. Projektien laajuus ja toimialat vaihtelevat, ja niissä vaaditaan usein erittäin korkeaa ammattitaitoa.

”Jos insinööritoimiston kanssa tehtyyn yhteistyöhön sisältyy esimerkiksi käyttöönottoa, heiltä vaaditaan paljon tietotaitoa ja vastuunottoa. CoE Groupin kanssa tehdyn yhteistyön ajalle mahtuu myös kasvun vuosia, jolloin olemme ajoittain tarvinneet resursseja nopeastikin. Ammattitaidon ohella joustavuus on yksi CoE Groupin parhaista puolista.”

CoE Group ja ABB ovat tehneet projekteissa pääsääntöisesti säännöllistä ja pitkäkestoista yhteistyötä. Eskon mukaan toimivan kumppanuuden takana on hyvä kommunikaatio: ABB:n ja CoE Groupin välinen yhteydenpito on tiivistä, ja yritysten työyhteisöt toimivat saumattomasti yksiin.

ABB:n liiketoiminta elää hyvistä tekijöistä

Eskon mukaan ABB:n ja CoE Groupin pitkäkestoisen yhteistyön menestyksen ydin on se, että CoE Group tuntee ABB:n liiketoiminnan ja asiakaskunnan vaatimukset. Asiakkaan toimintaan laajasti perehtyneenä kumppanina CoE Group osoittaa kuhunkin projektiin sellaiset tekijät, joiden tausta, mielenkiinnon kohteet ja arvot tukevat projektin menestymistä.

”CoE Group arvostaa omia tekijöitään, ja heidät nähdään tärkeinä yrityksen ketjussa. Kerran eräs CoE Groupilla työskennellyt alansa huippuammattilainen kaipasi työhönsä uusia haasteita. CoE:llä tunnettiin meidän toimintamme ja hänen osaamisensa niin hyvin, että hänet osattiin ohjata suoraan meidän projekteihimme, vaikka meillä ei sillä hetkellä ollut edes aktiivista palveluntarvetta. Tapauksesta on syntynyt erittäin pitkä yhteistyö, mikä on osoitus CoE Groupin kyvykkyydestä. Meidän liiketoimintamme elää hyvistä tekijöistä ja siitä, että oikea ammattilainen työskentelee oikeassa projektissa – ja se on CoE Groupin erikoisalaa.”

ABB:n Energy Industry -liiketoimintalinjan Suomen-yksikkö toteuttaa sähkö-, automaatio-, digitaali- ja valvontajärjestelmiä sekä niitä tukevia elinkaaripalveluita niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin energiateollisuuden projekteihin. Yksikön osaamisen keskiössä on prosessien ja projektoinnin tuntemus.

Lue lisää ABB Energy Industryn Suomen-toiminnasta

Tutustu sähkö- ja automaatiosuunnitteluumme

Tutustu projektinhoitopalveluihimme